Onnistuneet Järjestöpäivät

24.8.2023

Järjestöpäivien ryhmä asettui yhteiskuvaan 23.8.2023 Siekkissalin edustalle
Siekkissali sai täytensä satakuntalaista yhdistysväkeä

EKL:n Satakunnan piirin Järjestöpäivät Rajaniemessä 22.–23.8.2023 onnistui hyvin. Kutsua oli noudatettu hyvin ja Virroilla oli 22. hengen ryhmä 8. piirin yhdistyksestä.
Tilaisuuden suolana oli EKL:n sosiaalipoliittisen asiantuntijan Eero Kivisen alustus Hyvinvointialueet ja vanhusneuvostot. Hänen alustus oli järeää tavaraa ja siinä kaikui asiantuntijan tieto ja perehtyneisyys asiaan. Hänen lähestymiskulma asioihin oli se, mitä eläkkeensaajat eniten odottavat - ihmisläheisyys.
Omassa osuudessaan järjestöjohtaja Petra Toivonen toi aluksi esiin hätähuudon Satakunnan osalta. Järjestökyselyyn 2022 oli vastauksia kertynyt vain 9. yhdistyksestä ja Satakunnassa on sentään18. EKL:n organisaatiota. Toinen vaikea kysymys on kuinka tavoittaa uusia jäseniä ja sen jälkeen, kun henkilö on tullut mukaan yhdistykseen, onkin keksittävä pitovoide ja sen tehokkuus. Järjestöjohtajalla oli paljon hyvää sanottavaa satakuntalaisesta yhdistystyöstä ja sen viimeaikaisista tuloksista sekä halusta ponnistaa eteenpäin.
Tiistain tipaton illanvietto Väentuvassa oli kaikkien mieleen. Sen sisältönä oli yhdistysten mukanaan tuomaa ohjelmaa ja ilmapiiri hauska sekä iloinen. Pöytäpuheissa piirin johtoa kannustettiin jatkossa tukeutumaan tipattomuuteen. Mikäli henkilö haluaa tuutingin tai pari, se sallittakoon. Anniskelun puuttuessa ohjataan halukkaat avoimesti  kanniskelun puoleen.
Lisätietoja puh. 050 322 2907/Marja-Liisa Kallionpää