Nestorit framilla

14.10.2023

Nestorit 4.–5.10.2023 Rajaniemessä. Kaikki mukavia nestoreita valmiina käynnistämään kerhoja omilla tahoillaan Kuva Toivo Lehto

Rajaniemen lomakeskuksessa järjestettiin 4.–5.10.2023  nestori-ikäisille ja -kerhon toiminnasta kiinnostuneille miehille koulutusta. Se antoi vahvan  perustan  ja  käytännön ohjeita Nestorit ryhmän kokoamiseen vaikkapa oman Eläkkeensaaja yhdstyksen tueksi tai sen siipien suojaan. 
Aiheina käsiteltiin mm. miten laatia kutsu Nestoreihin, kenelle se osoitetaan ja suunnataan, missä kokoonnutaan sekä mihin kellonaikaan. Lisäksi tarkasteltiin kuinka saada mahdollista avustusta esimerkiksi Eläkkeensaajat yhdistykseltä. 
Nestorit ryhmä on oma kokonaisuus, eikä sillä ole sitoutumista mihinkään suuntaan. Koko toiminnan ajatuksena on ikämiesten yksinäisyyden torjunta sekä toiminta, jolla vältetään henkilön putoamista turvaverkostojen ulkopuolelle. Tilaisuuksissa ja tapatumissa kuitenkin politiikasta ja uskonnosta puhumista ei sallita  On ehdottoman tärkeää kuinka kaikki miehet lähtevät yhteistyöhön  samalta viivalta.
Nestorikerhojen toiminta tai niiden käynnistäminen ei ole kuitenkaan EKL:n Satakunnan piirin järjestötoimintaa. Sitä vastoin EKL:n Satakunnan piiri kannustaa asiasta kiinostuneita henkilöitä osallistumaan Nestorikerhojen ylösajoon ja niiden käynnistämiseen.
Lisätietoja puh. 040 820 6911/Toivo Lehto