EKL kouluttaa

14.10.2023

Ryhmäkuva otettiin 12.10.2023 Rajaniemen piha-alueella
Koulutettavia oli Siekkissalin täydeltä

Vanhusneuvostopäivät 11.–13.10.2023 Rajaniemessä kokosi ennätysmäärän osanottajia, Siekkissalissa oli paikalla kaikkiaan 58. henkeä, siis enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Satakuntalaisia eläkkeensaajia ja eläkeläisiä oli yhdeksän henkilöä. 
Koulutus Osuuskunta Tradekan tukemana ja toteutus EKL:n sekä Eläkeläiset ry yhteistyönä. Salissa syntyi hyvä keskusteluyhteys henkilöiden kesken. Vanhusneuvostopäivien aikana tehtiin ryhmätöitä ja niitä pidettiin tapahtuman jopa parhaana antina. Niissä  ruodittiin vanhusneuvostotyön asemaa  ja näkymiä hyvinvointialueilla sekä saatiin kuulumisa, kuinka hyvinvoitnialueet ovat sangen eritavoin käynnistäneet työn ikäihmisten parissa.
Tilaisuuden vierailevana puhujana oli vanhusasianvaltuutettu Päivi Topo. Hänen esityksensä välitettiin Rajaniemeen etäyhteydellä. Päivi Topon ote virkatehtäviin on vanhva ja asiallinen, hänen ajatuksiin ja toimenpiteisiin on ikäihmisten helppo yhtyä. Uutena viranhaltijana hän on ottanut työkentän täysin haltuunsa. Vaikka hän oli läsnä etänä, vahva vuorovaikutus esiintyjän ja saliyleisön kesken kyettiin saavuttamaan.  
Ylitsepääsemättömän esteen vuoksi etäyhteydellä oman koulutusosion veti läpi Eläkeläiset ry moninaisuustyön suunnittelija Eva Rönkkö. Esiintyjä piti yli kolmetuntisen sessiota itselleen opettavaisena kokemuksena, sillä samalla hän itse teki digiloikan, olihan kyseessä  ensikerta etäkouluttajana. 
Vanhusneuvostopäivien pääkouluttajana oli EKL:n sosiaalipoliittinen asiantuntija Eero Kivinen.
Lisätietoja puh. 046 811 9074/Jukka Kim